O mnie
Absolwent Wydziału Lekarskiego Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalista chirurgii ogólnej i onkologicznej, doktor nauk medycznych. Od początku swojej kariery chirurgicznej skoncentrowany na nowoczesnej opiece okołooperacyjnej (ERAS), chirurgii małoinwazyjnej (laparoskopia), endoskopii zabiegowej oraz leczeniu żywieniowym. Ukończył cykl szkoleń w ramach Europejskiego Towarzystwa Żywienia i Metabolizmu (ESPEN), uzyskując prestiżowy European ESPEN Diploma. Odbył liczne szkolenia i kursy w zakresie leczenia żywieniowego, chirurgii małoinwazyjnej, leczenia niewydolności jelit w uznanych europejskich ośrodkach (Davos, Wiedeń, Amsterdam, Maastricht, Nicea, Manchester, Lizbona itd.). Doświadczenie w zakresie żywienia poza- i dojelitowego zdobywał początkowo w Szpitalu im S.Dudricka a następnie współtworzył Centrum Leczenia Żywieniowego Nutricare, w którym na co dzień opiekuje się pacjentami wymagającymi opieki żywieniowej. Specjalizuje się w żywieniu dojelitowym oraz problemach dotyczących dostępu do przewodu pokarmowego. Wykładowca na licznych kursach i szkoleniach organizowanych przez POLSPEN, w ramach ESPEN LLL Programme oraz kształcenia podyplomowego.